Most people who are rebuilding lost muscle start with very light weights, and gradually increase the amount lifted as they gain muscle mass. top rated fat loss supplements And now you have the easy part. What does the Medical community say about managing this disease? Lose weight Lose weight Lose weight Eat a healthy diabetic diet (what ever that means) and exercise. what is a garcinia cambogia weight loss So when it comes to looking for a dependable distributor of these weight loss pills, you can turn to BuyDinitrophenol Online. This online pharmacy offers nothing but the finest and the highest quality Dinitrophenol pills and other anabolic steroids in the market. Their products are available at discounted prices and at deals that you will never find anywhere else! Plus, they also offer special prices for bulk purchases of 2 4 DNP pills, allowing their customers to save even more on their buys! exercise for losing weight As fat blockers like Orlistat (Xenical) remove excess fats via the intestines, they may cause a wide range of unwanted symptoms. One of the dangers of diet pills that inhibit the absorption of fats is the problem of gastrointestinal side effects, such as oily spotting, flatus with discharge, fecal urgency, fattyoily stool, oily evacuation, increased defecation, and fecal incontinence. Other gastrointestinal diet pill side effects may include: abdominal pain, nausea, infectious diarrhea, and rectal pain. lose weight at 50 The trouble of the excessive weight is on rise universal. It is largely connected with the moreover much of the fat ingestion and lack of bodily activity. Whatever may be the reason of the weight loss, you can use the drugs to conquer it. There are a variety of normal ways to lose the weight, other than none has been observed to be as efficient as weight loss medicines. The effectualness of the weight loss drugs is the chief reason at the rear their ever mounting demand international. Many of the people have used them and have accomplished the best weight loss results. The one thing I like about these weight loss medicines is that you can purchase them anywhere through the online pharmacy or from your local vendor. the dukan diet CIMB lancar Flexi Home Financing-i | Bebas-Hutang.com

CIMB lancar Flexi Home Financing-i

FacebookShare

Berita baik kepada yg prefer Islamic Banking dan berminat dgn package loan rumah yang flexible (home loan ala-ala OD). Di bawah ni adalah sebahagian dari petikan berita.

Info detail untuk produk ni boleh tgk kat sini => CIMB Flexi Home Financing-i

******************************************************

Source: Harian Metro

CIMB Islamic Bank melancar pakej pembiayaan perumahan Islam dikenali ‘Flexi Home Financing-i’ yang memberi fleksibiliti kepada pelanggan mendepositkan lebih banyak tunai ke dalam akaun semasa dan memperoleh keuntungan daripadanya, seterusnya membolehkan mereka mengurangkan baki tertunggak ke atas pinjaman rumah.

Ketua Perbankan Runcit CIMB Bank, Peter England, berkata pengenalan produk itu memberi kemudahan kepada pelanggan dan pilihan pembayaran yang menarik dalam usaha menjelaskan pinjaman perumahan mereka.

Menurutnya, ia membantu mengekalkan akaun mereka yang berfungsi sebagai pembiayaan perumahan dan akaun semasa bagi memudahkan urusan deposit dan pembayaran semula, yang mana direka untuk pelanggan dengan pelbagai kategori pendapatan.

“Pakej itu sesuai bagi individu yang mahu menyalurkan sebarang pendapatan tambahan yang diperoleh mereka seperti bonus untuk membayar baki tertunggak atau pokok pinjaman supaya dapat mengurangkan faedah.

“Pakej itu produk yang diberi nilai tambah dengan beberapa unsur syariah daripada produk pembiayaan konvensional yang sudah ditawarkan kepada pelanggan kira-kira lima tahun lalu.

“Pelanggan diberi pakej tawaran ini dengan menggunakan tanda aras kadar pembiayaan asas (BFR) 5.95 peratus, selain diberikan kemudahan akaun semasa bagi setiap langganan iaitu ‘Special Mudharabah Current Account-i’,” katanya pada majlis pelancarannya di Kuala Lumpur semalam.

Produk Flexi Home Financing-i kini tersedia di semua 367 cawangan CIMB Islamic Bank di seluruh negara.

52 Responses to CIMB lancar Flexi Home Financing-i

  1. ammar says:

    Yup. Zero moving cost. All legal fees i.e stamp duty, lawyer fees etc were free. Boleh check dekat website sime darby property. Sekarang nih ada Parade of Home promotion.

    About refinancing tak sure boleh ke tak. Maybe boleh call CIMB Islamic.

      (Quote)

  2. guess says:

    apsal suekhairol taknak amik MRTA ? kan interest rate dia lagi murah (BFR-1.85) berbanding w/out MRTA…

    aku confuse laagi ngan MRTA ni..

      (Quote)

  3. Marzy says:

    Ammar,

    Rate 3.25% tu for the whole tenure ke mcm mana, maksud saya, if 30 tahun prepayment period, 30 tahun rate dia mcm tu? Ke kire floating rate loan, berubah-ubah ikot BNM? I heard that, once rumah dah siap, baru start bayar monthly installment dgn bank for this Parade of Homes promo. Sorry la, saya budak baru belajar, kalau salah, tlg tunjukkan.

      (Quote)

  4. asrif says:

    Nak Komen pasal MRTA and MLTA tu… if MLTA SA tak reduced… confirm premium dia akan jadi sangat mahal….. bleh check?

      (Quote)

  5. syahril says:

    salam,

    tumpang lalu tuan tanah :)

    sebenarnye MLTA tak semestinya takde cash value, ada juga yang ada cash value..

    Short Term
    MRTA = Murah
    MLTA = Mahal

    Long Term
    MRTA = Mahal
    MLTA = Murah

    why.?? banyak sebab…
    cuba tengok web nih: http://wsahabat.blogspot.com/2009/04/mrta-vs-mlta-bahagian-ii.html

      (Quote)

  6. Geo_metrik says:

    Saya rasa ada perbezaan dianatara pakage flexi CIMB dengan Pembiayaan (loan) + OD Islamic.
    Tapi konsep ni sangat menarik saya cuba lihat samaada ada perbezaan atau kelebihan diantaranya. (berdasarkan apa yang saya faham dari penerengan pegawai bank CIMB)

    Dua-dua guna Islamic concept.
    Dua-dua tiada maintenance charge.
    Dua-dua ada buku cek.
    Tapi mana yang lebih baik tak pasti.

    Kita ambil 2 sinario.
    Jika guna Flexi
    Harga rumah 100k
    (andaian 100% financing)
    Loan lama tinggal 70k
    Kita ada lebihan 30k.

    Loan yang dibayar + keuntungan
    berdasarkan 100k dengan kadar keuntungan bank yang sama (term loan dan apa yang ada dalam buku cek). Dalam buku cek diberi 30k.
    Jika 30k tidak digunakan. Keuntungan
    dikira untuk 70k sahaja.
    Jika 30k digunakan. Keuntungan
    dikira untuk 100k.
    Jumlah maksimum penggunaan wang bergantung kepada berapa baki principal loan. Setelah sekian lama had pengeluaran akan berkurangan. Misalnya baki ada 50k maka penggunaan dibenarkan 50k.
    Jika ada 50k dalam buku cek (30k dari loan + 20 tambahan duit sendiri).
    Tiada keuntugan pada pihak bank tapi bayaran bulanan RM 1000 masih ada, sehingga 50k itu habis dan tempoh loan adalah tidak berubah.
    Jika kita guna 50k (Wang dalam buku cek) tu.
    bank akan kira keuntungan untuk 50k.

    Jika guna Pembiyaan + OD Islamic
    Harga rumah 100k
    (andaian 100% financing)
    Baki loan lama tinggal 70k
    Kita boleh guna OD sebanyak 30k.
    Loan yang dibayar + keuntungan bank
    berdasarkan 70k dan kadar keuntungan berbeza untuk OD islamik (biasanya keuntugan OD lebih tinggi).
    Jika 30k tidak digunakan. Keuntungan
    dikira untuk 70k. (sama macam flexi)
    Jika 30k digunakan. Keuntungan bank
    dikira untuk 30k dan caj adalah lebih tinggi (satu kekurangan)
    Jumlah maksimum penggunaan bergantung kepada berapa baki telah guna dari 30k OD tersebut.
    tapi jumlah maksimum OD masih sama iaitu 30k sepanjang masa pembiayaan.
    Misalnya kita dah guna 10k maka penggunaan dibenarkan 20k.
    Jika ada 30k dalam buku cek. 30k tersebut boleh bayar pembiayaan (term loan)dan menggurangkan principal loan. Ini akan menendekkan tempoh loan dan mengurangkan keuntungan bank. Tapi had OD telah maksimum dan bank akan charge pada OD pula. Apa yang telah dibayar pada term loan tidak boleh dikeluarkan dimasa hadapan.

    Sesiapa lebih arif minta komen.

      (Quote)

  7. jlpd says:

    Geo..

    susah aaa nak nampak artikelnya panjang sangat..

    But anyway kalau u tunjuk dalam betul kira2x (nombor2x) mungkin ramai yg leh bg komen ..

    macih

      (Quote)

  8. cendawan says:

    saya amik loan Bank Islam, interest (hehe dia tulis keuntungan lantak pi lah sama je) dia memang tinggi dan fixed pada 7%. tapi company saya bagi subsidi interest ni berbentuk rebate jadi tinggal 4% je (rebate 3%). persoalan saya katalah loan tu 250K adakah rate dengan subsidy ni dikira murah banding dengan promotion flexi-home loan yang banyak sekarang ni. saya mmg x tau sangat bab2 housing loan ni sign bank ni pun sbb dia panel bank company.

      (Quote)

  9. Tim says:

    Dear Cendawan – Pls read Jutawan Dunia Akhirat for one more page of yr wisdom.

      (Quote)

  10. paklong says:

    saudara tanya sikit. kalu nak mortgage / refinance rumah yg hak milik di tuntut oleh majikan apa kaedah nya. outstanding loan dlm 200K, MV 450K.

      (Quote)

  11. nazz says:

    nak tanya kalau harga rumah RM349900 berapa cimb bank ofer?kalau ikut rate bank negara rate interest 6.3%..setiap bank bagi diskaunkan..berapa interest akan ditolak untuk harga 300k keatas?

      (Quote)

  12. ana says:

    sy nk tya rate pijmn rumah (islamic) skrg brapa? sy tgh cr mn bank yg leh bg rate rendah. tq

      (Quote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>