Complexity aside, this option is gaining respect as a viable technique with decent results. One of the key reasons this procedure is so appealing is that it does not com-promise the existing pouch. In other words, there is no significant alteration of the gastro-jejunal anastomosis [top connection] and it is also a strong option for patients that have undergone open gastric bypass where no other laparoscopic alternatives are present. This operation can be done as an outpatient or as an inpatient, depending on how difficult the operation is. The operation is done laparoscopically [even if the original operation was open], patients are back to work within a week and there are no physical restrictions after surgery. A recent article from a group in New York demonstrated that this surgery is not only a viable, but safe, alternative with good weight loss results. Patients that had this procedure demonstrated that that they could achieve greater than 40 percent excess weight loss at three, four, and five years (Bessler et al., 2009). they said Fennel is a carminative herb that helps reduce colic, gas, indigestion, intestinal disorders, assimilation, nausea, and flatulence. It also can help break up kidney stones and uric acid in the tissues and is therefore used in treating gout. Fennel (seed) will help clear mucus and phlegm from the lungs and it will also help rid the intestinal tract of mucus. Its tissue cleansing properties also have a cleansing effect on the gall bladder and liver. Fennel is very effective for cancer patients after radiation and chemotherapy. Fennel will help improve digestion and quiet hiccups. This herb will effectively reduce or eliminate intestinal and stomach gas. best weight loss pills * Helps stimulate the body to begin the healing and repair of herniated areas. diet pills reviews weight loss Obesity is metric medic. It is a state in which there is a mass of body fat to the limit which hinders physical and mental well – being obesity bring a shorter life span and increased ailment. surgery for weight loss Urinating Less or Not At All garcinia cambogia in weight loss Bayar Zakat, Tolak Cukai – Sebelum 31 Disember! | Bebas-Hutang.com

Bayar Zakat, Tolak Cukai – Sebelum 31 Disember!

FacebookShare

“Tunaikan zakat sebelum 31 Disember”…itu perkataan yg terpampang pada iklan besar betul2 di hadapan traffic light di salah satu persimpangan utama di bangi…bile baca petang tadi, teringat nak remind warga BH.

Kalau masih ada yg belum tunaikan, masih ada masa sehingga 31 Disember…mungkin ramai dh tahu, pembayaran bagi zakat boleh ditolak kepada jumlah cukai (income tax) yg perlu dibayar sekiranya ada…jadi kalau rasa2 akan kena income tax tu, lebih baik la buat byr zakat…dpt 2 in 1…lepas dari cukai + tunaikan kewajipan

  • kalau nak tahu anggaran bape akan dikenakan cukai, boleh tgk post ni => Income Tax Calculator- Borang BE 2008 …walaupun ni yg 2008 nyer, tapi mungkin tak lari byk dpn 2009 nyer nanti
  • kalau nak tahu jumlah patut byr utk zakat, boleh tgk sini => Kalkulator Zakat …sumer kalkulator ade…pendapatan, simpanan, emas, etc

walaupun link diatas tu dari Lembaga Zakat Selangor, nak byr ke negeri lain pun boleh…pg maybank2u > bill payment > zakat/charity > boleh pilih utk byr online ke negeri masing2…mudah dh skang

jadi jgn tunggu ya!

3 Responses to Bayar Zakat, Tolak Cukai – Sebelum 31 Disember!

  1. 2bz4money says:

    Salam Khairul & tetamu sumer..
    Mungkin nampak risau utk byr zakat disebabkan ongkos juga diperlukan utk perbelanjaan persekolahaan anak2, disamping ada yg terhimpit dgn bayaran insuran/cukai kereta yg berlaku serentak.

    Disinilah gunanya kad kredit (CC) islamik spt Bank Islam, Brakyat dan Maybank..Pastikan transaksi bayaran berlaku dalam tahun 2009 manakala pilih CC paling lewat Due datenya. Dgn kaedah ini kita boleh melewatkan bayaran yg sebenar.

    p/s: 4 Jan 2010..tuai hasil ASB via ODASB..syukur.

      (Quote)

  2. cenkudu says:

    nak tanya kalau kita ada PCB (potongan cukai berjadual) betul ke kalau tiap2 bulan kita buat potongan zakat, PCB ni akan offset dengan amaun zakat yang dibayar? contoh kalau PCB biasa RM 150, kalau bayar zakat RM 130 si PCB tinggal RM 20 je

      (Quote)

  3. 2bz4money says:

    Cenkudu,
    Sdr bole memilih salah satu kaedah potongan gaji secara bulanan samada Zakat ataupun Cukai. Sila rujuk HR Dept Sdr. Tunggu Penyata Gaji Tahunan (EA Form) dari majikan untuk selaraskan dalam proses eFiling nanti. Pastinya, PCB dan Zakat akan ditolak dari Jumlah cukai yang perlu dibayar. Harap membantu.

      (Quote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>