Bank Muamalat Mortgage Loan

FacebookShare

Bank Muamalat is offering mortgage loan or home loan namely Muamalat Exclusive Mortgage with profit rate up to BFR-2.40%. It is a fully Shariah-compliant home financing with capped (ceiling) rate at 10.50%. Muamalat Exclusive Mortgage key features are:

  • Fully shariah-compliant home financing
  • Margin up to 90% (include MRTA)
  • Financing of Moving Costs & Related Expenses up to 10% (inclusive of MRTT, legal fees, MOT, etc)
  • Tenure up to 40 year @ age 70 years
  • Capped rate

Details are available in picture below. For more information and application, you may visit your nearest Bank Muamalat branch.

Bank Muamalat Mortgage or Home Loan package

BankMuamalatMortgage-HomeLoanFinancingTable

Source: Bank Muamalat booth at MAPEX Mid Valley, 2-4 March 2012

14 Responses to Bank Muamalat Mortgage Loan

  1. Mail says:

    Ini untuk rumah saja kan. Untuk tanah boleh gadai tak? Ada tak bank yang terima tanah untuk digadai. Tanah ada tapi takde hasil pasal adik-beradik duduk tak bayar sewa. Jadi, kalau gadai, boleh juga dapat duit untuk pelaburan. Sesiapa yang tahu tolong beritahu saya. Terima kasih.

      (Quote)

  2. alansandro says:

    mail.. kalu tak de hasil jual saja

      (Quote)

  3. gee says:

    loan rumah saya dgn bank muamalat baru saja diluluskan …sama cam bro khairul paparkan di atas…

    40 years untuk membayar….aduhhh

      (Quote)

  4. goldironman says:

    Gee, tahniah sebab loan dah diluluskan. Tolong semak betul2 berikut:
    1) Apa penalti jika pembiayaan tertunggak dua bulan dan keatas?
    2) Apa kadar siling dan kadar lantai setahun yang Muamalat berikan?
    3) Berapa percentage Takaful Gadai Janji (MRRT) yang Muamalat berikan? Adakah MRRT ini untuk perlindungan 20 tahun atau the whole tenure? Kalau boleh, dapat MRRT untuk perlindungan seminimum yang boleh untuk kurangkan bayar interest.

      (Quote)

  5. last sekali saya ke bank muamalat utk bertanyakan mortgage loan, rate di mmg mahal. macam rate MBSB. servis pun slow

      (Quote)

  6. Mail says:

    Susah. Tanah pusaka. Adik-beradik tinggal. Nanti takut perang saudara pula. Jadi gadai la kalau boleh.

      (Quote)

  7. Ogy says:

    Salam..sy nk tye lah..betul2 buntu nk pilih bank mana yg leh bagi full loan utk beli umah..suami nk beli n nk buat pngeluaran kwsp juga utk pembelian rumah..saya dengar bank muamalat bagus juga tapi boleh ke full loan..sbb yg sy dh try tanya cuma bank islam shj yg boleh..bank rakyat pun ok tp sbb ramai yg bermasalah pembayaran jd bank rakyat x buka lg utk full loan..talong bg pendapat…rumah dh pilih tapi bank yg mmbuatkan proses pembelian rumah tertangguh..

      (Quote)

  8. ridzuan says:

    salam, sesiapa ade maklumat tentang pinjaman peribadi bank muamalat?
    plase info sy, siape yg tahu

      (Quote)

  9. syed says:

    boleh buat personal loan bank muamalat? berapa basic?

      (Quote)

  10. mohd hazrik says:

    saya nak tanye kalau pekerja swasta pun ikot table kat atas kerz???

      (Quote)

  11. mohd hazrik says:

    ni table tahun biler?????

      (Quote)

  12. Ramai yg bertnya ni tp xde jawapan je admin

      (Quote)

  13. john jay says:

    admin bz menguruskan perihal kewangan hehehe

      (Quote)

  14. nash says:

    Ada pinjaman dgn cagar tanah tak?

      (Quote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>