Amanah Saham Didik (ASD) Dividend @ 6.35 Sen Per Unit | Bebas-Hutang.com

Amanah Saham Didik (ASD) Dividend @ 6.35 Sen Per Unit

FacebookShare

Business Times Online, Tuesday, June 15 2010

Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB), a wholly-owned unit of Permodalan Nasional Bhd (PNB), today announced an income distribution of 6.35 sen per unit for Amanah Saham Didik (ASD) for the financial year ending June 30 2010.

PNB chairman Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid said the income distribution would involve a total payment of RM207.75 million, an increase of 33.50 per cent compared with RM155.59 million paid last year.

“The income distribution will benefit 293,504 unit holders who collectively owned 3.59 billion units,” he said when announcing the income distribution today.
Until June 11, 2010, ASD recorded a gross income of RM258.33 million with dividend income from investee companies contributing RM89.09 million or 34.49 per cent to the total income.

Profits from the sale of shares contributed RM149.00 million or 57.68 per cent while the remaining income of RM20.24 million or 7.83 per cent was derived from investments in short-term instruments.

Ahmad Sarji said since its launch in 2001, ASD has always been the preferred fund for Bumiputera investors who were interested to invest in their children’s education.

Up to May 31, 2010, the fund had received a total of 67,403 new unitholders, an increase of 29.96 per cent while net inflow of new funds also increased by 603.22 million units or 21.26 per cent.

ASD is a fixed priced equity-income fund aimed at providing investment opportunities which can generate long-term growth and competitive returns to unitholders.

The income distribution of ASD will be automatically re-invested in the form of units and credited into the unit holders’ accounts on July 1, 2010.

All transactions for ASD will be suspended between June 23 and June 30, 2010 to facilitate calculation of income distribution.

13 Responses to Amanah Saham Didik (ASD) Dividend @ 6.35 Sen Per Unit

  1. 2bz4money says:

    ASD ni bagus utk tabungan anak2 selain SPPN,Tabung Haji dan tkaful sarjana/iqra’..Nanti, apabila anak dah mencecah 18 tahun, bolehlah beralih ke ASB. Dividen tahun ni hanya lebih 0.05% drp tahun sebelumnya. Bagi saya, masih memuaskan kerana ada resrve 3% yg disimpan.

      (Quote)

  2. Lydia says:

    ASD ni utk anak kan? utk mula buka akaun berapa kene letak deposit? banyak ker dividen?

      (Quote)

  3. Faizal says:

    ASD ni utk umur 6bulan ke 18 tahun.
    So far dividend sgt bagus, better than Tabung Haji.

      (Quote)

  4. sofi says:

    Kelayakan

    Bumiputera Malaysia.

    * Akaun Dewasa (18 tahun ke atas)
    * Akaun Bijak ( ibu bapa atau penjaga sah berumur tidak kurang 18 tahun yang melabur bagi kanak-kanak berumur 6 bulan hingga 18 tahun ke bawah).

      (Quote)

  5. botak says:

    menarik jugak akaun bijak ni..tapi saya belum punya anak lagi..

      (Quote)

  6. gondola says:

    buat anak dulu…pastu baru buka akaun…

      (Quote)

  7. anonymous says:

    saya mmg tgh mencari info mcm mana nak buka akaun ASD nie utk anak saya yg umur 1thn. Kena tru bank ke..direct to kaunter asnb ke..cemana ye?plz share anyone..thanks..

      (Quote)

  8. Khairul says:

    boleh pg ke pejabat ASNB, atau mana2 ejen ASNB, iaitu CIMB, Maybank, RHB atau Pos Malaysia…kalau nak buka utk anak, bawa sekali copy surat beranak

      (Quote)

  9. anonymous says:

    Oh..ok, thank you very2 much for the info Khairul.. :) Bole la ke bank lepas nie..

      (Quote)

  10. wanie says:

    dah bka untuk anak smalam…persediaan utk masa depan

      (Quote)

  11. dilla says:

    asd kalau nak potong gaji boleh x?
    susahla kalu nak gi bank tiap2 bulan…

      (Quote)

  12. jas says:

    Dilla..sila refer website PNB kat situ ada procedure utk simpanan melalui kaedah potongan gaji..

      (Quote)

  13. Naja says:

    Susah nya nak bukak akaun ASD ni kena tunggu kosong buat masa ni full..macam mana orang lain boleh bukak aku asyik tak dapat je?

      (Quote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>