First, it will curb your food cravings by sending signals to your stomach that you are full. And as such, you will cut down your food intake significantly and at the same time, you will still full all day long. tips how to lose weight Many whey protein powders might taste good but they also have a lot of fat and corn syrups in them which fill your body up with gunk. fat loss workout plan Your mind also controls your focus. When it comes to losing weight the reason 97% of people struggle and fail is because they lack focus. They are not able to push themselves to exercise or to eat right so they become emphatic about not being able to lose weight. Consequently, this creates the illusion of running up a slippery mountain. It s similar to the world s notion of being in a rat race, forever working and getting nowhere. The focus you give your mind towards your weight loss goal will be the determining factor of whether or not you can change your body s shape. To intensify your focus you have to direct more of your thoughts towards your goal and envision yourself already hitting the target. the best fat loss supplement 4. Train to failure on every set lose weight fast pills for women The first treadmill workout is a 4-kilometer run. You can do five if you wish but I would recommend 4 first just to test it out. best foods to eat for weight loss Adakah AKPK membantu? | Bebas-Hutang.com

Adakah AKPK membantu?

FacebookShare

Mungkin ramai yang ingin tahu, bagaimana AKPK boleh membantu?…adakah benar2 membantu?…ape kesan sampingan? Disebabkan saya tidak ada pengalaman dengan AKPK, jadi tak berani nak komen lebih. Kat bawah ni saya petik beberapa komen negatif dan positif dari salah satu forum yang saya agak aktif. Anda baca dan nilailah sendiri. Kalau anda ada sendiri pengalaman, amatlah dihargai jika dapat dikongsi.

Komen Negatif

________________________________________

Impak yg nyata…

1. Akan kena blacklist oleh bank2 selama tempoh perlindungan Bank Negara (via AKPK)
2. Bank2 akan tau kita pernah minta tolong Big Brother sb tak mampu bayar hutang…bank akan take note benda ni..
3. Financial kita terikat atas telunjuk AKPK….
Klu kantoi bayar settlement … klu tak silap 2 kali…ke atau sekali… you’re out from the program…
Dan back to square one…

________________________________________

Bro sebelum pg ke AKPK baik pk masak2.Sebab bila ko deal dgn AKPK maknanya ko dgn rela hati memblacklistkan diri sendiri dengan cara baik padahal ko blom kena blacklist. Aku ada solution dia kalo nak tau pm aku. InsyaAllah masalah hutang ko akan selesai.

———————————-

Jgn apply AKPK sebab :

1) Ko akan kena blacklist selama-2nya…
2) Akan kena blacklist selagi masih hidup.
3) Nak apply loan PASTI kena reject selama-2nya sebab nama dah blacklist.
4) Pendek kata jgn apply AKPK.

Sebabnya member aku sendiri call officer AKPK dan dia mengakui akan hal blacklist ni.
Tq.

———————————-

but kalau ada positif dia sure ada negatif dia…
kadar bayaran tetiap bulan akan ditetapkan oleh AKPK..
segala maklumat kewangan kita akan direkod…
sory la nak melancong2 ke.. ape ke…
plan nak buat pinjaman apa sorry skit…
setel bagi habis semua hutang dulu…

kesimpulan, akpk nie hanya sesuai bagi yang betul2 dah xde jalan nak pusing, pastu tido pun dah x lena.. kiranya tahap paling kritikal la.. elok lah ke AKPK… pada yang ada peluang lagi tue.. cuba usahakan dulu…

———————————

Komen Positif

———————————-

AKPK… ianya merupakan suatu rahmat kepada penghutang!!!
Jika someone dah duduk bawah AKPK dia tidak boleh disentuh oleh bank, diishtiharkan bangkrap… dan boleh lah tido lena skit daripada dulu… kalau join AKPK nie kira nya mcm dapat lesen besar la dari Bank Negara… bank semua x boleh kacau dah…

———————————–

bro and sis…saya sudah join akpk. total hutang saya untuk 8 credit card ialah rm24k. memang saya gila..terlalu memboros..sekarang akpk telah menetapkan bayaran rm400..untuk lebih kurang 70bulan. interest from 18% jatuh ke 5%. sekarang saya bebas dari panggilan dari bank yang megejar untuk duit. tapi syarat setiap bulan kena bayar sebelum akhir bulan..kepada acc akpk. bagi pendapat saya akpk banyak membantu..terutama mengurangkan bunga

———————————-

aku rasa bukan blacklist, BNM akan masukan nama kita kedalam satu list yang ikut program ni. program ni bagus utk yg dah lepas paras hidung (bernafas dalam lumpur ) sebab dia akan restructure semua hutang korang.

———————————-

AKpk adalah satu badan kerajaan yang ditubuhkan oleh bank negara untuk membantu mereke yang menghadapi masalah pembayaran balik pinjaman. x silap saya AKPK dah banyak membantu orang dan kebanyakkan berjaya menyelesaikan masalah mereka. akpk cuma orang tgh diantara penghutang dan bank. akpk akan cube memujuk bank supaya mengurangkan interst dari 18% untuk kredit card sehingga ke 8% untuk kredit kad. kite akan bayar ke AKPK dan AKPK yang akan mengagihkan bayaran kepada bank, jadi Kawan saya hanya tumpu kepada 1 bank sahaja. kawan saya sendiri sudah 2 tahun dalam Program DMP yg disediakan oleh AKPK. kawan saya ada 10 kreditkad, dan sebelum tahu akpk kawan saya kena bayar kat bank sebanyak lebih dari 3000.00 sebulan untuk 10 kredit kad untuk setiap bank, tp alhamdullillah sejak akpk bantu, dia hanya bayar 1100.00 sebulan untuk 10 bank. terima kasih akpk. kini dia telah selesaikan 4 bank dengan membayar habis. tinggal 6 bank saje lagi, dan pembayaran ke akpk menurun sebanyak 580.00 sebulan.insyaallah dia akan selesaikan sikit2. kini pembelanjaan kawan saya itu lebih teratur dan dia sekeluarga bahagia, harus diingat AKPK TIDAK BLACKLISTKAN ORANG. hanya membantu dan bagi pendapat kepada orang awam. dan tiada cas dikenakan.

———————————-

Source : carigold.com

186 Responses to Adakah AKPK membantu?

  1. viper says:

    Tu lah….awal2 lg x pandai uruskan kewangan.guna cr card x ingat….skang nk mintak tlg plak? Sndiri mau ingat lah…ni lah org melayu…Boros x ingat punya….BODOH!!!!!

      (Quote)

  2. dicky says:

    bongkak sungguh si viper ni…

      (Quote)

  3. LOH says:

    Saya di sini nak mintak pertolonggan ada sesiapa tahu
    tentang cerdit card. Saya sudah hutang Bank ada 10 credit card
    tetapi tak tau nak macam mana buat.Sesudah kita masuk ke akpk
    kita punya account bank macam mana seperti syarikat yang SELALU bankin
    KEPADA kita punya wang ke dalam Bank kalau account kita semua sudah tak boleh di pakai
    macam mana syarikat nak bankin KEPADA kita sesiapa yang ada pengalaman tolonglah
    tunjuk ajar Adik sekian terimah kasih.

      (Quote)

  4. IoFaith says:

    Janganlah kutuk orang berhutang si encik viper..every dog has its day..esok lusa terkena batang idung sendiri baru tau…aku pun mengalami masalah hutang kad kredit dan dihantui oleh pemanggil-pemanggil hantu debt collector yg membuatkan aku tidak dapat tidur dan emotionallu disturbed!! Rasa nak giler bagai!! hutang bukannya banyak pun, around 6k saja. bukannya tak mampu bayar, cuma tak mampu dengan jumlah yg diminta kerana komitment lain dan potongan rumah pun baru bermula. dan bagai jatuh ditimpa tangga, rumah yang dibeli pulak projek terbengkalai. maka bayar biawak hiduplah tiap bulan.dah Dua kali dah minta penstrukturan semula kredit kad dengan bank tapi dengan sukacitanya permohonan ditolak tanpa sebab yang jelas. Lepas tu aku terbacalah program AKPK ni dan cuba uji try masuk. Syukur, setakat ni perbelanjaan sudah terurus. projek rumah pun telah diambil balik dan setakat ni telah selesai menjual balik rumah kepada kompeni baru dan menunggu bayaran diselesaikan.Bagi aku, akpk adalah penyelamat!! biarlah tak dapat buat loan kalau masuk akpk..yang penting tidur malam lena tanpa perlu memikirkan beban hutang….sebab aku dah fobia bab-bab menge’loan ni hatta kad kredit skali pun…..

      (Quote)

  5. IoFaith says:

    Saudara LOH,
    jangan risau, saya cuba membantu berdasarkan pengalaman saya
    bawa semua dokumen yang diperlukan seperti statement kad kredit terkini, surat mahkamah (kalau ada) saya punya surat mahkamah datang apabila dah selesai urusan dengan akpk. Pihak akpk cakap, ignore saja, sebab nama sudah dalam program.Bagus saudara kol pihak akpk dan buat temujanji untuk kaunseling. lepas tu dia akan bagi nasihat dan kiraan bayaran yang sesuai dengan pendapatan saudara. then, dia akan bagi nombor DMP dan saudara kenalah isi secara online dan nombor akaun akpk akan muncul selepas borang habis di isi. Saya bayar melalui maybank. segala urusan saya dengan akpk tak sampai 10 hari. diharap membantu…jangan risau..setiap masalah akan sentiasa ada penyelesaian….good luck!!

      (Quote)

  6. rossexit says:

    saya kat sini nak minta tolong sahabat yang tahu saya ni berniaga bukan bergaji bulanan boleh ke saya selesaikan masaalah saya dengan AKPK?hutang saya bank dah banyak tolong saya .tak tidur memikirkan masaalah hutang
    tolong saya

      (Quote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>